Teknoloji

KVKK, uzaktan eğitim platformları hakkında uyarılarda bulundu

kvkk uzaktan egitim platformlari hakkinda uyarilarda bulundu - KVKK, uzaktan eğitim platformları hakkında uyarılarda bulundu

Evden çalışma politikaları, sosyal mesafeler ve hükümetlerin getirdiği yasaklar nedeniyle, hem iş hem de kişisel kullanım için video konferans uygulamalarına olan talep bir hayli arttı.

Bu uygulamalardan biri olan Zoom, geçtiğimiz şubat ve mart ayında ABD, İngiltere ve Avrupa’nın birçok şehrinde yüz binlerce kez indirildi ve dünya çapında en çok indirilen iş uygulaması oldu.

Ancak uygulamanın bir anda kullanıcı sayısını katlaması, bazı gizlilik endişelerini de beraberinde getirdi. Daha sonra birçok şehir, kurumlarda Zoom uygulamasını yasakladı.

kvkk uzaktan egitim platformlari hakkinda uyarilarda bulundu 1 - KVKK, uzaktan eğitim platformları hakkında uyarılarda bulundu

KVKK: VERİLERİNİZ YURT DIŞINA ÇIKABİLİR

Kişisel Verileri Koruma Kurumu‘ndan (KVKK) yapılan yazılı açıklamada, uzaktan eğitim platformlarında, öğrencilerin ad ve soyadları gibi kişisel verileri ile ses ve görüntü gibi biyometrik veri kapsamında değerlendirilebilecek bazı özel nitelikli kişisel verilerinin işlendiği belirtildi.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda biyometrik veriler de dahil kişisel verilerin işlenme şartlarının belirlendiğine işaret edilen açıklamada, bu verilerin Kanuna uygun işlenmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, “Uzaktan eğitim amacıyla kullanılan yazılımların birçoğunun bulut hizmet sağlayıcılar aracılığıyla hizmet verdiği ve bu yazılımlara ait veri merkezlerinin çoğunlukla yurt dışında olduğu gözlemlenmektedir.

Veri merkezleri yurt dışında olan platformların kullanılması durumunda yurt dışına veri aktarımı söz konusu olacağından, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 9’uncu maddesinde belirtilen şartlara uygun olmayan aktarımların Kanunun ihlali anlamına gelebileceği unutulmamalıdır.” ifadeleri kullanıldı.

kvkk uzaktan egitim platformlari hakkinda uyarilarda bulundu 2 - KVKK, uzaktan eğitim platformları hakkında uyarılarda bulundu

 

http: - KVKK, uzaktan eğitim platformları hakkında uyarılarda bulundu

http: - KVKK, uzaktan eğitim platformları hakkında uyarılarda bulundu

http: - KVKK, uzaktan eğitim platformları hakkında uyarılarda bulundu

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün
%d blogcu bunu beğendi: